Denk je aan een vakantie Verenigde Arabische Emiraten, dan denk je vast aan groot, groter, grootst en warm, warmer, warmst! Dit bijzondere land in het Midden-Oosten bestaat uit zeven Emiraten, waaronder de bekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi. Van kamelenraces tot woestijnsafari en van het hoogste gebouw ter wereld tot de prachtige parelwitte zandstranden aan de Perzische golf: tijdens een veelzijdige vakantie Verenigde Arabische Emiraten kan het allemaal! Bekijk hier het aanbod en boek jouw indrukwekkende vakantie Verenigde Arabische Emiraten.

De Verenigde Arabische Emiraten is een land in het Midden-Oosten dat ontstaan is na een samenwerkingsverband tussen zeven emiraten. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de emiraten Oman, Qatar en Bahrein ook onder te brengen in dit land maar hierover konden geen definitieve afspraken worden gemaakt. Tegenwoordig zijn de Verenigde Arabische Emiraten één van de rijkste landen ter wereld en behoord het land tot de snelst groeiende economieën.
Deze regio wordt al vele duizenden jaren bewoond en de eerste permanente bewoning komt hier voor 5.000 jaar voor Christus. Het volk dat hier leefden stond vooral bekend om zijn handelsgeest. Het waren de Portugezen die hier in de vijftiende eeuw als eerste Europeanen delen van het land bezette en overheerste. Later hebben de Britten het voor het zeggen gehad in deze regio.
In 1971 kwam door de samenwerking van de emiraten Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah het land de Verenigde Arabische Emiraten tot stand.